DNT Ung - Helgetur Jeløy rundt

Fellestur

Fra dato
25. januar 2019 kl. 17:00
Til dato
27. januar 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tur, Ungdom, Vintertur, Glede, Vandring, Alt Håp Er Ute
Arrangører
DNT Vansjø, DNT Indre Østfold , DNT Nedre Glomma , Tistedalen Friluftslag
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

DNT UNG - Helgetur Jeløy rundt  

Kyststien på Jeløya er blant Oslofjordens beste turområder! Flotte turveier i gammelt kulturlandskap, gamle gårder som tilbyr en matbit og kunst og kultur og en serie med flotte badeplasser.

Dato: 25.-27. Januar 

Turstart: Oppmøte på Sjøbadet på Jeløy kl. 17.00

Adkomst: Fra Moss, følg skilting mot Jeløy, ta første vei til venstre etter kanalbrua. Sjøbadet ligger på venstre hånd etter ca. 200 m.

Aldersgruppe: 16-30 år.

Turbeskrivelse:

Dag 1. Med Sjøbadet som utgangspunkt går vi rundt Fiske, Reiertangen, Reierbukta, forbi Albystranda og til Bredebukt. Med fantastisk utsikt over fjorden fortsetter vi mot Stalsbergret og rundt sydspissen av Jeløy til Kasekilen. Camp settes her for kvelden mens matlagingen blir satt i gang. 

Dag 2. Sammen med soloppgang over Vestfold og bølgesus kommer motivasjonen til å fortsette turen over Hesteberget og over Tronvik- og Refsnes-stranda. Til Rambergnebba, Fuglevikbukta, Sørstranda, forbi Nes camping og retning Munkestein. Rundt nordre Jeløy til Kongshavn og retning Kjellandsviktangen. Dette blir da dagens endestopp. Matlaging, avslapping, spill og kos skaper kveldsstemningen. 

Dag 3. Med mål i sikte pakker vi sammen campen og setter kursen mot Rosnestangen og kanalen. Når vi har ankommet kanalen tar vi en siste stopp innom Peppes for en varm kopp sjokolade.

Overnatting: Overnatting vil være i telt, lavvo eller under åpen himmel ved godt vær, det er også gøy å sove i hengekøye om været skulle tillate det.

Mat: Vi vil stille med middag på fredag og lørdag samt frokost og lunsj lørdag og søndag. Om det ønskes noe snaks til eksempel underveis på turer, og kveldskos oppfordrer vi til å ta med det selv.

Utstyr: Ta med varm sovepose, liggeunderlag og eventuelt hengekøye. Gode sko, varmt nok tøy, et skift, regntøy hvis det blir aktuelt, spisesett, toalettsaker, drikkeflaske, pakke til dels vanntett er alltid lurt…

Pris: DNT-medlem: 250kr        Ikke-medlem: 500kr

Turledere: Robin Martens Simonsen tlf. 99434297 og Martin Michalsen tlf. 94783767

Spørsmål? Hvis det er noe dere lurer på er det bare til å ta kontakt med turlederne. Meld ifra om eventuelle allergier og aktuelle sykdommer slik at vi kan legge til rette for dette.

DNT Ung - Helgetur Jeløy rundt

DNT UNG - Helgetur Jeløy rundt   Kyststien på Jeløya er blant Oslofjordens beste turområder! Flotte turveier i gammelt kulturlandskap, gamle gårder som tilbyr en matbit og kunst og kultur og en ...

Kontaktinformasjon: