DNT Ung - Blefjell på langs

Fellestur

Fra dato
2. oktober 2019 kl. 10:00
Til dato
6. oktober 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjell, Fiske, Turglede, Natur
Arrangører
DNT Vansjø, DNT Indre Østfold , DNT Nedre Glomma , Tistedalen Friluftslag
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Dato: 2.- 6. oktober

Turstart: Oppmøte på jernbanestasjonen i Moss kl. 10:00

Aldersgruppe: 16-30 år.

Turbeskrivelse:

Dag 1. Dette blir hovedsakelig en transportdag fra Moss til Kongsberg, og fra Kongsberg til busstoppet Løkka Bru hvor turen til første hytte starter. Etter 4 km ankommer vi hytta Selsli. Der blir det middagslaging og forberedelser for turen videre.

Dag 2. Neste dag byr på en 21 km lang etappe. Målet for dagen er Sigridsbu, som blir dagens endestopp. Matlaging, avslapping, spill, fisking og kos skaper kveldsstemningen.

Dag 3. Fra Sigridsbu går turen 12 km videre langs ryggen på Blefjell til Eriksbu. Underveis blir det masse muligheter for små toppturer og fotografering. Eriksbu blir hytten vi tilbringe natten på.

Dag 4. Turens lengste etappe. Fra Eriksbu, forbi Øvre fjellstul og videre til hytta Daggrø er lang fin tur mellom Blefjell og Vegglifjell på ca. 24 km. Etter fullført dagsetappe settes matlagingen i gang, oppfulgt av snacks og kortspill.

Dag 5. Etter en deilig natt på turens siste hytte går dagens marsj ned til Veggli sentrum hvor bussen går tilbake til Kongsberg. Herfra går turen videre til Moss.

Overnatting: Overnatting vil være på ubetjente DNT hytter. Ved godt vær vil det være mulig å sove ute under åpen himmel, hvis det er ønskelig.

Mat: Vi vil stille med middag på onsdag til lørdag samt frokost og lunsj torsdag til søndag. Om det ønskes noe snaks til eksempel underveis på turer, og kveldskos oppfordrer vi til å ta med det selv.

Utstyr: Ta med sovepose, liggeunderlag og fiskeutstyr. Gode sko, varmt nok tøy, et skift, regntøy hvis det blir aktuelt, spisesett, toalettsaker, to drikkeflasker, pakke til dels vanntett er alltid lurt.

Pris: DNT-medlem: Kr. 2 000.- Ikke-medlem: Kr. 2 500.-

Turledere: Robin Martens Simonsen tlf. 994 34 297 og Connie Elisabeth Rossing 93273454

Avbestillingsregler: 

30-15 dager før avreise: arrangøren beholder 10% av turens totalsum eller sender regning på 10% av arrangementets totalsum.

14-4 virkedager før avreise: arrangøren beholder 50 % av arrangementets totalpris.

3-0 virkedager før avreise eller ved manglende frammøte: arrangøren beholder 100% av arrangementets totalpris.

Spørsmål? Hvis det er noe dere lurer på er det bare til å ta kontakt med turlederne. Meld ifra om eventuelle allergier og aktuelle sykdommer slik at vi kan legge til rette for dette.

DNT Ung - Blefjell på langs

Dato: 2.- 6. oktober Turstart: Oppmøte på jernbanestasjonen i Moss kl. 10:00 Aldersgruppe: 16-30 år. Turbeskrivelse: Dag 1. Dette blir hovedsakelig en transportdag fra Moss til Kongsberg, og fra Kongsberg ...

Kontaktinformasjon:

  • Robin Martens Simonsen
  • Tlf. 994 34 297

Turleder:

  • Martin Michalsen