DNT Ung - Kanotur i Nordbyelva og Vansjø

Fellestur

Fra dato
24. september kl. 17:00
Til dato
26. september
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Padletur, Helgetur, Høsttur, Kano
Arrangører
DNT Vansjø, DNT Indre Østfold , DNT Nedre Glomma , Tistedalen Friluftslag
Turområde
Østfold (se kart)

Bli med oss på en opplevelsesrik kanotur ned Nordbyelva og gjennom Vansjø. Opplev naturen og dyrelivet på nært hold, Vansjø er en stor innsjø med mange små spennende øyer og fortidsminner.  

Dato: 24. - 26. september

Turstart: Oppmøte ved Elveplassen ved fv115 i Våler kl. 17.00

Aldersgruppe: 16-30 år.

Turbeskrivelse:

Dag 1. Vi padler fra Elveplassen tre kilometer ned Nordbyelva og ut i Rosefjorden i Vansjø. Herfra fortsetter turen noen kilometer videre mot Daumannsholmen som trolig blir dagens overnattingssted. Vi lager mat og har en hyggelig kveld med lek og moro. Kanskje noen vil teste fiskelykken?

Dag 2Lørdag starter med å spise en deilig frokost og koser oss. Vi pakker sammen camp og fortsetter turen gjennom Vansjø. Langs Gressøya mot Gudøya og deretter til Holmelandet. Fra Holmelandet går turen inn i Sunda til Abbor’n og Driter’n hvor dagens etappe ender. På kvelden lager vi mat og koser oss.

Dag 3. Søndag så tar vi en rolig frokost og nyter naturen og dyrelivet, før vi rydder ned leieren og padler til Vaskeberget i Rygge. Antatt ankomsttid er ca. kl. 14:00.

Overnatting: Overnatting vil være i telt, lavvo eller under åpen himmel ved godt vær. Det er også gøy å sove i hengekøye om været skulle tillate det. Husk at du må ha med telt eller hengekøye selv.

Mat: Vi vil stille med middag på fredag og lørdag samt frokost og lunsj lørdag og søndag. Om det ønskes noe snaks til turen eller kveldskos må du ha med det selv.

Utstyr: Ta med sovepose, liggeunderlag og eventuelt hengekøye. Varmt nok tøy, et skift, regntøy hvis det blir aktuelt, spisesett, toalettsaker, drikkeflaske. Pakke vanntett er alltid lurt

Pris: DNT-medlem: Kr. 300        Ikke-medlem: Kr. 600

Turledere: Robin Martens Simonsen, 994 34 297 og Connie Rossing 93273454

Påmelding: Forhåndspåmelding er obligatorisk. 

Avbestillingsregler:

30-15 dager før avreise: arrangøren beholder 10% av turens totalsum eller sender regning på 10% av arrangementets totalsum.

14-4 virkedager før avreise: arrangøren beholder 50 % av arrangementets totalpris.

3-0 virkedager før avreise eller ved manglende frammøte: arrangøren beholder 100% av arrangementets totalpris.

DNT Ung - Kanotur i Nordbyelva og Vansjø

Bli med oss på en opplevelsesrik kanotur ned Nordbyelva og gjennom Vansjø. Opplev naturen og dyrelivet på nært hold, Vansjø er en stor innsjø med mange små spennende øyer og ...

Kontaktinformasjon:

  • Robin Martens Simonsen
  • Tlf. 99434297

Turledere:

  • Robin Martens Simonsen
  • Connie Elisabeth Rossing