Nærtur - Askerødtjern - en perle langt inne i skogen

Fellestur

Dato
7. november kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Skogstur, Søndagstur
Arrangør
DNT Vansjø
Turområde
Østfold (se kart)

Askerødtjern er et vakkert myrtjern på grensen mellom Våler og Hobøl.

Askerødhytta ved tjernet er ei lita grillhytte med overnattingsmulighet. Det er tilrettelagt for bading når vannet er varmt nok. Selv om det ikke er langt til nærmeste gårdsdrift, vil de fleste oppleve at her er det skogens ro og stillhet som hersker. Det er mulig å komme seg dit fra flere kanter, men for å ha mulighet til parkering for flere biler, velger vi å gå fra Kirkebygden i Våler. Turen går gjennom variert skogsterreng, med utsyn underveis til Ombudstvedtgårdene. Retur gjennom Ravnedalen.

Oppmøte:        Kl 11:00, søndag,  ved barnehagen i Kirkebygden i Våler (følg DNT-merking).

Adkomst:         Fra Moss: Følg fylkesvei 120 østover fra Mosseporten; ta til venstre ved Rødsbrua mot Elvestad. Sving til høyre inn på FV 121 like etter at Hobølelva er passert. Ta av til venstre på Folkestadveien ved skolen i Kirkebygden, følg denne veien til endes. Se etter DNT-merking. 

Lengde:             Ca. 11 km. Et par timer å gå før matpause ved Askerødhytta. Omtrent like langt å gå tilbake til P-plassen. Total turtid ca. 4 timer + matpause. 

Annet:               For det meste god sti, ikke spesielt ulendt, men ikke for barnevogn. Dersom vi er heldig har det kommet barfrost når november er der. Hvis ikke er det mulighet for å bli våt på beina, så ta på godt fottøy. Turkart Våler er fint å bruke. 

Påmelding:      Det er obligatorisk forhåndspåmelding og begrenset antall plasser på alle våre aktiviteter. Pass på at du får bekreftelse på email. Hvis ikke så er du ikke påmeldt turen! Hvis du er usikker på om du er påmeldt; ta kontakt med turleder. 

Turleder:          Tor Henning Evensen, mobil 93828290.

 

Nærtur - Askerødtjern - en perle langt inne i skogen

Askerødtjern er et vakkert myrtjern på grensen mellom Våler og Hobøl. Askerødhytta ved tjernet er ei lita grillhytte med overnattingsmulighet. Det er tilrettelagt for bading når vannet er varmt nok. ...

Kontaktinformasjon:

  • Tor Henning Evensen,
  • Tlf. 938 28 290

Turleder:

  • Tor Henning Evensen