Plumpekurs med DNT Vansjø Turskøytegruppa, lørdag 18. september kl 10.30.

Fellestur

Dato
18. september kl. 10:30 - 12:30
Passer for
Alle
Arrangør
DNT Vansjø
Turområde
Østfold (se kart)
Dette arrangementet er over!

Hei til alle glade turskøytere.

Sommeren er ugjenkallelig på hell og vinteren nærmer seg. Det betyr at det er på tide å forberede turskøytesesongen. Derfor inviterer Turskøytegruppa til PLUMPEKURS på VASKEBERGET (Kjellerødveien 10, Rygge) lørdag 18. september med start kl 10:30.  Max 20 deltagere pr gruppe. Øvelsen tar ca 2 timer. Påmelding kreves, se under. NB. Pga. begrenset antall i gruppen, har vi to identiske kurs denne dagen (10.30 og 13.00).

Hensikten med et plumpekurs er at flest mulig skal få muligheten til å trene på noen scenarier der du får testet skøytesekken og tilhørende utstyr mens det fortsatt er litt varme i vannet. Dette er fin trening ift en tilsvarende situasjon når det er is på vannet, samt at en blir oppmerksom på en del momenter som må oppleves "live".

For å få full nytte av øvelsen må du kle deg med tilnærmet det utstyr/tøy som du har om vinteren på isen, også hjelm og votter. Alle tar med egen ryggsekk med skrittstropp hvor du i sekken har pakket komplett tøyskift i vanntett pose, samt tilhørende ispigger, kasteline og staver. Skøytene kan være igjen hjemme.

Momenter vi skal øve på:

  • Hvordan fungerer sekken som ekstra oppdrift?
  • Selvredning
  • Kameratredning ved bruk av kasteline
  • Varsling ved uhell på isen

Praktisk gjennomføring

Vi innleder med litt teori; pakking av sekk, hvordan bruke utstyret, hva gjør du om du går gjennom isen.  Èn og èn hopper ut fra brygga på Vaskeberget, «gjør de rette tingene riktig» og entrer opp på brygga igjen (kanten på flytebrygga er «iskanten»).

Det er et viktig moment at vi observerer de andre på kurset og lærer av hverandre. Erfarne turskøyteledere vil sikre en trygg gjennomføring og bistå og informere underveis dersom noen får utfordringer.

Hvis det er behov for å justere sekken for å få riktig/ønsket oppdrift er det mulighet for flere «plumpinger».

Alle deltakere har ansvar for å ta en selvstendig vurdering av egne ferdigheter og risiko ved å delta på en slik øvelse.

Vi vil tenne grillen og det blir servert pølser m/lompe/tilbehør og varm kaffe. Det blir også litt tid til en god skøyteprat.

Prioritet vil bli gitt til medlemmer i DNT og vi har påmelding for dere inntil 14. september. Er det fortsatt ledige plasser, åpner vi opp for at andre kan melde seg på fom. 15. september.  

Påmelding gjøres ved å klikke på linken under og følge anvisningen. NB – du er ikke påmeldt før du har mottatt en bekreftelse.

Les gjerne igjennom  tips og råd om sikkerhet på isen her.https://www.dntvansjo.no/turskytegruppa/

Mvh

Lederteamet i Turskøytegruppa

Plumpekurs med DNT Vansjø Turskøytegruppa, lørdag 18. september kl 10.30.

Hei til alle glade turskøytere. Sommeren er ugjenkallelig på hell og vinteren nærmer seg. Det betyr at det er på tide å forberede turskøytesesongen. Derfor inviterer Turskøytegruppa til PLUMPEKURS på VASKEBERGET ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Nils-Jørgen Kraft
  • Olaf Schmedling
  • Hilde Jorunn Moen
  • Thomas Holz
  • Øyvind K. Strandman