Rallarveien - sykkeltur

Dette arrangementet er over!

Bli med på en 2 dagers sykkeltur på Rallarveien.

Rallarveien er den ultimate sykkelopplevelsen. Den har vokst frem til å bli landets mest populære sykkeltur. 

DNT Horten har arrangert denne turen i mange år, og kan således kalles en tradisjon hos oss.  Vi har et konsept som tydligvis faller i smak hos våre turdeltagere, så vi endrer ikke opplegget i år heller.  Sett av 3-4 august i kalenderen.  Meld dere på!

NB! I år må vi sette påmeldingsfrist til 4 uker før avreise (5. juli)  Dette pga stort påtrykk på sykkelleie og overnatting må deltagelse bekreftes.  Mange som vil benytte seg av Norgesferie i år, og Rallarvegen står høyt på "ToDo"-lista.  

Rallarveien ble restaurert i 1974, i dag er det en grusvei med grovt veidekke.

Vi velger å sykle såpass sent, dette fordi snøen kan ligge lenge i fjellet.
Vi har valgt å dra på tur i ukedagene, dette fordi det er veldig stort trykk på Rallarveien i helgene.

Avreise onsdag 03. august med tog fra Skoppum ca kl. 06:18 med togbytte Drammen: 07:00 . Ankommer Finse ca kl. 10:48. Deltakerne smører med seg niste til denne dagen. 

Vi henter ut våre leide sykler på Finse stasjon, disse syklene er tilpasset den veien vi skal sykle. Syklene leveres inn på Flåm stasjon, retur frakten er med i leien.

Rallarveien går langs den gamle jernbanen. Fra Finse stiger veien drøye 100 meter til Fagernut, dette er en gammel vokter bolig som i dag drives av som en kafé, her får du kjøpt Rallarvafler og kaffe. Fra Fagernut går det bare nedover. Vi fortsetter vår tur til Hallingskeid, dette er en selvbetjeningshytte som drives av Bergen turlag. Her overnatter vi. Vi har da syklet 21 km fra Finse. Her lager vi fellesmiddag. Turlederen bestiller brød hos hyttevakten, vi spiser frokost og smører med oss niste.


Torsdag sykler vi ned til Flåm dette er en distanse på 34 km fra Hallingskeid. Det er nok turen torsdag som er den fineste distanse på turen. Vi kommer til Klevagjelet, her får vi fossen på den en siden og sykkelveien på den andre siden. Her er det mange gamle kulturminner. Det er noen km frem til Vatnahalsen Hotell, her blir det en stopp for å kjøpe kaffe og vaffel.
Vi fortsetter frem mot Myrdal, men sykler ned Myrdalsvingene. Her det er 21 krappe svinger som vi skal sykle. Vi kommer da ned mot Kårdal, fremdeles går det også litt nedover. Vi sykler nå inn i Flåmsdalen. Langs sykkelveien vår ser vi hele tiden spektakulære Flåmsbanen som slynger seg ned dalen. Den har 20 tuneller og en høydeforskjell på 852 meter. Dette er nord Europas bratteste jernbane. Hver sommer reiser 400 000 passasjer med jernbanen.  Du kan leses om Rallarveien 

Hjemreise fra Flåm på torsdag  4. august om ettermiddag  kl. 16:55, ankommer Drammen kl 21:52 og Skoppum kl. 22.40.

Inkludert i prisen:  Sykkelleie, overnatting, felles middag, frokost og nistemat. Matstellet gjøres av deltakerne i fellesskap.

NB!  Deltakerne på turen må kjøpe sine egne togbilletter, dette fordi det finnes mange rabatt ordninger med NSB. 

 

Avbestilling-villkår fellestur
DNT Horten må varsles dersom reservert plass ikke skal benyttes.
Ved avbestilling (gjelder pr deltaker): 
• Mer enn 14 dager før start: Det innbetalte beløp tilbakebetales med fradrag av et administrasjonsgebyr på kr 500,- per deltaker. 
• 14-8 virkedager før start: arrangøren beholder 50 % av arrangementets totalpris.
• 7-0 virkedager før start eller ved manglende frammøte: arrangøren beholder 100% av arrangementets totalpris. 

Rallarveien - sykkeltur

Bli med på en 2 dagers sykkeltur på Rallarveien. Rallarveien er den ultimate sykkelopplevelsen. Den har vokst frem til å bli landets mest populære sykkeltur.  DNT Horten har arrangert denne ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jørn Jorde
  • Helge Arvid Grandahl
  • Jan Hunsrød
  • Mathias Grythe