Nærtur - Fra Stormyr til Skogland i Råde

Fellestur

Dato
28. august kl. 11:00
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Søndagsstur, Historie, Skogstur
Arrangør
DNT Vansjø

Fra Storemyr parkering går vi langs traktorvei og gjennom gårdstun fram til skogsveien som går gjennom Bjørndalen. Denne følger vi et lite stykke fram til en bratt sti som fører oss over til skogsveien fram til Skogland. På Skogland tar vi en velfortjent matpakkelunch i det fri, eventuelt i lavvo med bålplass.  

Returen går via samme trasè tilbake til Bjørndalen og følger skogsti fram til bronsealderrøysa og utkikkstårnet på Rørfjell. Videre går vi på sti et stykke fram til skogsbilvei og tilbake til Storemyr parkering.

Oppmøte: Kl. 11:00 søndag, P på Storemyr i Råde

Adkomst: Fra Moss: Følg riksvei 116 sydover forbi Tomb Jordbruksskole fram til Makrellrød og skilting inn på fylkesvei 1082 mot Huseby.  Følg denne 2-3 km, forbi gårdsbrukene ved Solberg. I en bakke straks etter gårdstunet svinger fylkesveien  krapt til høyre i et kryss med en grusvei til venstre. Ved krysset står et trafikkspeil. Sving her til venstre inn på grusvegen og følge denne 1-2 km, gjennom tunet på et småbruk og fram til parkeringsplassen Storemyr på venstre side mot skogen

Terreng: Skogsveier, traktorvei og stier. Passer ikke barnevogn

Varighet: 3-4 timer inkludert pause

Turledere og historieforteller : Oddvar Kristoffersen 951 49 667, Eigil Tangen 922 52 721

Kontaktinformasjon:

  • Oddvar Kristoffersen
  • Tlf. 951 49 667

Turleder:

  • Oddvar Kristoffersen