Junior - Overnattingstur til Bliksøya

Fellestur

Fra dato
24. september kl. 13:00
Til dato
25. september
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Telt, Hengekøye, Familie, Overnattingstur
Arrangør
DNT Vansjø

Bli med og gå Bliksøya rundt! Vi sover i hengekøyer, eventuelt telt for de som foretrekker det. Vi tester ut hvordan det er å gå på tur med sekk og bære med seg alt vi trenger for å leve ute et døgn. Pakk smart!

Oppmøte:          Kl. 13:00 lørdag, ved brua over til Bliksøya etter Vestre Kjærnes gård

Turstart:             Brua over til Bliksøya etter Vestre Kjærnes Gård. 

Adkomst:           Fra Moss, kjør fv. 115 gjennom Sperrebotn. Fortsett videre til skiltet mot Grepperød. Her svinger du av og fortsetter videre mot Vestre Kjærnes Gård etter noen kilometer. Veien frem til gården har en bomavgift på 75 kr, ca. 1 km før Vestre Kjærnes Gård. Betales med Vipps - se skilt. Parkering langs veien ved brua.

Lengde:              Ca. 5 km

Terreng:             Varierte, lettgåtte stier og skogsvei. Noe ulendt enkelte steder.

Annet:                Etter brua følger vi grusveien sørover. Vi passerer bommen før Bliksøya Gård, og går stien gjennom tomta. Stien går strandnært store deler av turen. Deretter følger stien opp Jensefjellet hvor det er et tau å gripe tak i opp den bratteste delen. Like etter, på sydspissen av øya, er en fin rasteplass på et svaberg med utsikt mot Storefjorden. Vi finner et passende overnattingssted i dette området.

Aldersgruppe:                10 - 15 år med foresatte

Ta med:                          Hengekøye eller telt til å sove i, sovepose, liggeunderlag, varme og vindtette klær etter vær. Ta med stormkjøkken og spiseutstyr, samt nok mat til middag lørdag samt frokost og lunsj søndag. Forslag til pakkeliste sendes ut etter påmelding.

Påmelding:                    Det er obligatorisk forhåndspåmelding og begrenset antall plasser på de fleste av våre junior-aktiviteter. Pass på at du får bekreftelse på e-post. Hvis ikke, så er du ikke påmeldt turen! Hvis du er usikker på om du er påmeldt; ta kontakt med turleder. 

Pris:                    Gratis
Turledere:         Christen Stray tlf. 99698817 og Karianne Nyheim Stray tlf. 90179929.

Kontaktinformasjon:

  • Christen Stray
  • Tlf. 996 98 817

Turleder:

  • Karianne Nyheim Stray