Bastøya - turen

Dette arrangementet er over!

Bli med på tur til naturskjønne Bastøy søndag 07. august!

DNT Horten får mange henvendelser om hvordan muligheten er å bli med på tur til Bastøya. Vi har to organiserte turer i året. Dette er etter avtale med Bastøy fengsel og Horten kommune, kulturkontoret.

Bastøyturer i 2022:  søndag 29. mai (avlyst) og søndag 07. august. Turen har plass til 70 personer.

Turen guides av våre turledere og Arild Andersen som er ekspert på flora & fauna.

Avreise fra brygga i Horten kl. 09:45, retur fra Bastøya kl. 15.00. Turen er på ca 7 km og tar ca 5 timer.  Vi har med dyktig guider, som forteller både om Bastøya historie og om naturen på øya.  Rundturen går i varierende terreng og er ikke rullestol-/barnevogn-vennlig.   

Ta gjerne med kikkert dersom en disponerer en slik, for det er mye fugler og dyr å se på litt avstand, f.eks. storskarvkolonien på Rødskjær, steinkobbene som ligger på steinene i Buvika (minst 25 stykker på siste tur), og en og annen rev (sett to ganger på siste tur).

Regler:

Turen går i øyas ytterkant, og ikke oppom bygningen.

Husk å ta med nok mat og drikke for dagsturen.

Det er desverre forbudt å ta med hund eller andre kjæledyr på turen.  

Mobiltelefoner og fotoapparater ikke er tillatt på øya, og blir derfor samlet inn før turen starter. Bare en guide beholder mobiltelefonen sin.

 

Turen annonseres i lokalpressen, og  påmelding og betaling  skjer via TicketCo.   - Følg linken: https://bakkenteigen.ticketco.events/no/nb/e/guidet_tur_til_bastoeya2

Billettsalget starter mandag 01. august  2022  kl. 09:00 

Pris for rundtur på Bastøya:  Kr. 100,- inkl. avg.

"Bastøya. En vandring i øyas natur- og kulturhistorie"      selges for  kr. 50,-

"Fengselsfugler. Fuglelivet ved Bastøy" (Arild Andersen 2018,)  selges for kr.150,-

Oppgjør for heftene kan skje mot kontant betaling eller bruk av Vipps  (64275) før eller etter turen (mobil på turen ikke tillatt)

Bastøya - turen

Bli med på tur til naturskjønne Bastøy søndag 07. august! DNT Horten får mange henvendelser om hvordan muligheten er å bli med på tur til Bastøya. Vi har to organiserte ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Inger Helen Grønning Jorde
  • Jørn Jorde