Ferskingkurs i friluftsliv 2 dager

Dette arrangementet er over!

2 DAGERS FERSKINGKURS I FRILUFTSLIV 

En stor del av Norges befolkning er aktive i friluftslivet og har gode kunnskaper om hvordan man ferdes i naturen. Samtidig er mange usikre på hvordan man kommer i gang og kjenner ikke til mulighetene som finnes. Dette gjør at man bruker lite de naturområdene i nærheten av der de bor. Det er ikke lenger sånn at «alle» vokser opp i Speider’n eller går på tur hver søndag. Personer som ikke er født og oppvokst i Norge, kan ha liten tradisjon for friluftsliv fra sine hjemland. Mangelen på erfaring og utrygghet på egen kompetanse gjør at mange ikke bruker friluftslivet. 

Friluftsliv byr på en enorm bredde, fra en liten rusletur i parken eller skogkanten til krevende langturer i bratt vinterfjell. Naturen er tilgjengelig for alle, men terskelen for å bruke den oppleves for høy for mange. 

DNT har utviklet og vil nå sette i gang med "Ferskingkurs" i friluftsliv. Disse kursene vil arrangeres over hele landet og er åpne for alle som ønsker å lære mer om friluftsliv. Det er både for de som har gått litt på tur før og de som er helt nybegynnere. Med dette kurset ønsker vi å gjøre folk trygge slik at de får selvtilliten og motivasjonen for å komme seg ut. Tanken er ikke at folk etter endt kurs skal være klare for å krysse Hardangervidda på ski, men at de skal kunne gå på dagsturer i nærmiljøet. Gjennom kurset får deltakerne grunnleggende ferdigheter innen friluftsliv. I tillegg til økt kompetanse, ønsker vi at deltakerne får økt trygghet og inspirasjon.  

Dette er et praktisk kurs der deltakerne selv skal få prøve seg på bålfyring, matlaging ute, bruk av primus, kart, kompass og turplanlegging. 

FERSKINGKURS I FRILUFTSLIV - 2 DAGER 13. OG 20. MARS 2018.

Kursstart begge dager er kl. 16:30.

Dag 1: 13 mars oppmøtested parkeringen på Alby,

Dag 2: 20 mars oppmøtested parkeringen bak Shellstasjonen ved Marche Rygge øst

Kurssted blir dag en på Jeløy og dag to på Årvolltangen.

Kursleder Martin Michalsen 947 83 767, og Robin Martens Simonsen 994 34 297

 

Ferskingkurs i friluftsliv 2 dager

2 DAGERS FERSKINGKURS I FRILUFTSLIV  En stor del av Norges befolkning er aktive i friluftslivet og har gode kunnskaper om hvordan man ferdes i naturen. Samtidig er mange usikre på ...

Kontaktinformasjon: