Kul tur - aktivitetsappen for barn

Foto: Evy K.S. Eliassen

For deg mellom 4 og 12!  Her får du tips på uteaktiviteter og poeng når du har gjennomført! 


Kul Tur er en ny app som gjør det enda morsommere å være ute på tur. I friluftsappen kan barna registrere turaktiviteter og turlengde, og samle poeng hver gang man er ute.

Med tre ulike brett og 45 forskjellige aktiviteter kan du glede deg til mange gøyale opplevelser ute i naturen med Kul Tur.

Aktivitetene på de tre brettene har ulik vanskelighetsgrad. Du får blant annet poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, overnatte i telt, lage snølykter, gå på skøyter, finne dyrespor, gå i dyp snø osv. når du er ute på tur, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger.

Når du aktiviserer appen, kan du også registrere turlengden, og kombinasjonen av turlengde og fullførte aktiviteter gir totalscore. Når man har fått tilstrekkelig poeng til å komme til toppen av fjellet på oppsummeringsbrettet, kan man vinne en turoverraskelse fra Barnas Turlag.

Digital versjon av Fjellpasset

– Fjellpasset til Barnas Turlag har alltid vært populært. Inntil nå har vi kun hatt det i papirformat. Nå har Korona-pandemien gjort at vi ikke får gjennomført alle våre tradisjonelle arrangementer. Samtidig er kortreist og enkelt friluftsliv enda mer aktuelt. Da har vi tenkt nytt og digitalisert Fjellpasset, sier Kristin Oftdal, fagsjef Barn og unge i DNT.

Testet av ivrige brukere

– Kul Tur egner seg både for de som har vært mye på tur, og de som er ferske i friluftslivet. Gjennom aktivitetene i appen, blir barna utfordret og motivert. Samtidig blir foreldre inspirert til å teste ut nye ting sammen med barna, sier initiativtaker Thomas Klovland.
Han har selv to barn på 7 og 9 år, som har brukt de siste ukene på å teste ut Kul Tur.

– Det er mye morsomt å gjøre i appen, og det er gøy at man kan få premie når man kommer på toppen, sier Tinde (9 år).

– De kuleste aktivitetene på brettene er å hoppe i vannet og henge i hengekøye, sier Vetle (7 år).

Korona-dugnad

Kul Tur er laget med støtte fra Miljødirektoratet, og er delvis gjort på dugnad av konsulenter fra AntiDiffer og Xlent.
– Koronapandemien har gjort at vi alle må tenke litt nytt, både med tanke på reiseplaner og hvordan vi jobber sammen. For AntiDiffer som jobber med digitaltjenestedutvikling er det ekstra gøy å lage noe meningsfylt når hele verden står på hodet. Det å jobbe sammen med så et så fint team hvor alle bidro med sin ekspertise, det kaller jeg virkelig en dugnad, sier Ann-Kristin Hansen, daglig leder i AntiDiffer.

Kul Tur - FAKTA

  • Ny turapp for barn mellom 4 og 12 år der du kan registrere turlengde og få poeng for aktiviteter
  • Kul Tur kan lastes ned på GooglePlay og Appstore