Gøy med barna!

Foto: Ine Vogt

DNT Vansjø satser mer enn noen gang på tilbudet til barn og unge i nærmiljøet.

Barnas turlag er et tilbud for barn 0- 12 år og barnefamilier. Drevet av oss og barnefamilier, for barnefamilier.

Tilbudet er gratis og skal være for alle barn og familier som ønsker å delta.

 Vi er nå i oppstartfasen av flere lokale Barnas turlag . Forslag på områder for Barnas turlag er Jeløya, Larkollen, Kambo , Våler, Råde, Halmstad.

Har DU lyst til å være med å bidra med tur som frivillig turleder eller har lyst til å være med å starte opp en gruppe for barna dine i nærmiljøet? 

Tilbudet er frivillig drevet og vi har både plass og behov til flere bidragsytere for å få dette til. For å starte opp en gruppe bør det være minst 3-4 frivillige fra området og like mange turer i året som en start. Erfaringsmessig for småbarnsfamilier ser vi at det ofte er nok å ha en tur eller to i året pr familie. Foreningen gjør tilrettelegger for at det skal være enkelt og hyggelig å være frivillig :) Sammen klarer vi å lage til masse moro for barna, og lære dem gledene ved friluftsliv! 

Turene kan inneholde alt fra trilleturer, akedag , strandhopping, bålkos og grilling, natursti, hengekøyeheng, SUP brett, strandrydding m besøk av turbo, tur til utkikkspunkt. Vi ha mange fine turer som kan kopieres eller nye kan lages.

Alle barn deltar med foreldre og foreldre har ansvar for egne barn på disse turene/arrangementene.  Og turledere leverer politiattest og gjennomfører et nettkurs på ca 1 time /bør ha  friluftlivsferdigheter. 1, hjelpskurs blir tilbudt. Egne retningslinjer for sikkerhet på/ved vann. Alle turleder får et startkit med bl annet T-skjorte, bok med turtips og 1.hjelp kit.

Om du kan og har lyst og vil høre mer om prosjektet, hjelpe til i oppstarten eller med aktiviteter i ditt nærmiljø videre, ta kontakt på ; ine.vogt@dnt.no 

 Så la oss sammen bidra til enda mer glede og friluftsliv for alle barn i ditt nærmiljø!

Skrevet av Evy K Skulstad Eliassen 29. september 2021