Friluftsskolen i Mosseregionen

Foto: Evy K.S. Eliassen

Flotte dager på Friluftsskolen for 30 deltagere mellom 10 og 13 år.

Friluftsskolen er et samarbeid med Oslofjorden Friluftsråd, Moss kommune og DNT Vansjø og er ferietilbud i nærmiljøet for barn i alderen 10-13 år. Målet for Friluftsskolen er å gi en morsom og lærerik introduksjon i friluftsliv slik at det gir mersmak å bruke naturen.

Obligatoriske temaer hvert år er allemannsrett og ferdelskultur, kartforståelse, raste- og leirplass, tur og ekspedisjon.

Vi har kanopadling, opplæring i sikkerhet ved vann, førstehjelp og kameratredning. Orientering og fisking. Bading og vannaktiviteter. Rigging av camp. Matlaging ute (litt begrenset i år pga. bålforbudet). Naturlek, natursti og mye mer.

Det er nå tredje året vi har Friluftsskole i Mosseregionen og målet Målet vårt er at Friluftsskolen skal være et positivt og lystbetont ferietilbud i nærmiljøet for barn og skal legge grunnlag for varige friluftsvaner. Læring gjennom lek, mestring og gode aktiviteter ser vi fungerer bra, og vi vet jo at hvis man hatt en god friluftsopplevelse så glemmer man det ikke så lett.