Slettemåsan rundt- 6km 

Foto: Helge Jodalen

Vi tar utgangspunkt i Noreødegården, som er et ypperlig startpunkt for nærturer for svært mange. Her er det bra med parkeringsplasser.

Vi tar lysløypa bak kunstsnøanlegget inn i skogen, og følger løypa oppover til Skihytta, ca 1,5 km.

Skihytta ligger på høyde 101 og er fra 1935 og er Moss Skiklubbs høyborg, bygget i 1935. Koselig sted med god servering, men dessverre nødvendig stengt i disse koronatider.

Vi går under den lille hoppbakken, krysser igjen lysløypa og ned der hvor Vinterveien starter og går noen meter nordover veien retning Ødemørk. Så svinger vår tur brått vestover fra Vinterveien, her er merket «Sommerløype» - her går skiløypa ut på myra - men vi MÅ nå følge det tørre alternativet på siden av myra. Vi følger en grei sti østsiden av Slettemåsan, som forresten etterhvert går over til å hete Bikkjemåsan, og vi er nå etterhvert over i Vestby kommune, og nå ved et løype/stilkryss. 

I stedet for å følge skiløypetraseen mot Ødemørk, ta vestover, over kloppa over Bikkjemåsan og følg stien sørover på vestsiden av mosene. Snart er en ved «Tremannsdelet» og videre sørøver, hvor det forøvrig heter «Livenilsbånn».  Følg stien videre sørover langs Slettemåsan og etterhvert gjennom et hogstfelt fram til stien ved Svartbekk. 

Følg lysløypa ned tilbake til Noreødegården.  

Foto: Knut Tomt

Skrevet av Evy K Skulstad Eliassen 8. april 2020