Nærtur - Oven og Hesteholmen i Råde

Fellestur

Dato
8. september kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Oslofjorden, Råde, Vandretur, Skjærgård
Arrangør
DNT Vansjø
Turområde
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Turen starter ved Brygga ved Kokholmsund og vi vandrer på grusvei til Holmen, hvor det " i gamle dager" kun var tre hus med fastboende.

Først går vi nord på øya til en gravrøys med utsikt til Kurefjorden. Derfra videre vestover hvor vi tar av på en sti ned til sjøen. Der ser vi rett over til Sildebaugen og vi følger stranda til Friarealet. Her blir det pause hvor vi nyter utsikten fra toppen av svaberget til Kokholmsund og ytre Oslofjord.

Vi vandrer videre langs stranden. Før vi returnerer tilbake til Brygga tar vi en liten "svingom" forbi butikken til Bestemors kafe og til "Pinseleieren". Deretter ned til Kjærringbukta, hvor det er en fin badestrand, og så avsluttes turen ved Brygga.

Dato: Søndag 8.september

Turstart: Kl. 11:00 fra Brygga på Oven

Adkomst: fra rundkjøringen Rygge/ Råde følg Saltnesveien 116 til Heia, Ovenveien 351 til Oven, 5 km, forbi butikken og veien rett fram til parkering ved Brygga.

Varighet: 3 timer, 5 km

Terreng: grusvei, sti og langs stranda hvor det er noen steiner. Kommer man med barnevogn, kan det lett velges alternativ vei. 

Turleder: Nille Oven  970 66 836

 

 

 

 

Nærtur - Oven og Hesteholmen i Råde

Turen starter ved Brygga ved Kokholmsund og vi vandrer på grusvei til Holmen, hvor det " i gamle dager" kun var tre hus med fastboende. Først går vi nord på ...

Kontaktinformasjon:

  • Nille Oven
  • Tlf. 970 66 836