Kajakk. og kanoutsettingsplass ved Norbyelva

Foto: Per Olav Eliassen

Ordfører Reidar Kaabbel klippet snora da Elveplassen utsettingsplass for kano og kajakker ble åpnet fredag kveld 15.juni 2018 i Nordbyelva i Våler. 

Etter at 250 nedlagte dugnadstimer fra DNT Vansjø var det endelig klart. Og ideen til det hele var nettopp kommet fra ordføreren selv, som også ønsker seg tilsvarende utsettingsmulighet i Hobølelva.


Padleentusiaster, og barn og unge på tur, kan nå padle de 3 kilometerene fra Elveplassen ved fv115 og ut i Rosefjorden i Vansjø. Og de gamle brokarene fra 1880 var igjen tatt i bruk med en flott forspent trebro fra Rennebu. Styreleder Øystein Kjærnes berømmet imøtekommenhet fra alle, det vil si grunneiere, naboer, kommunen og Fylkesmannen. Og fra Sparebankstiftelsen Østfold Akershus, fylkeskommunen, Trygve Spjøter og Våler Graveservice, og ikke minst prosjektlederne Olaf Schmedling og Roar Løken som har stilt sin ekspertise til disposisjon.

Nordbyelva har sitt utspring i Bergsjø i Skiptvet og ble i tidligere tider benytter til tømmerfløting og får nå sin renessanse - nå som padleelv.

Vi gleder oss over at jobben nå er gjort og ønsker mange velkommen til å dra på padletur.