Covid 19, smittevern - aktivitet, hytter og turmål i DNT Vansjø

Ravnsjøhytta
Ravnsjøhytta Foto: Per Livar Engene

Kjære turvenner! 

Vi følger smittevernplanen og har begynt litt forsiktig å åpne opp for noen få aktiviteter. 

Vi åpnet opp forsiktig

Etter at helsemyndighetene har åpnet opp for litt større fleksibilitet så har vi begynt litt forsiktig med å arrangere turer under visse restriksjoner. Havkajakkgruppa har nå startet sine onsdagsturer. Følg med på faceboosiden: https://www.facebook.com/groups/1892153884401054/. Nærturgruppa har nå en vandretur på Bliksøya i mai og sykkeltur i Larkollen i juni. Se vår kalender https://www.dntvansjo.no/turer-og-aktiviteter/ På turer kreves forhåndspåmelding og man kan ikke bare komme til turstart uten å være påmeldt! Det er også begrenset antall plasser. Dette fordi alle deltagere skal være registrert og informert om hva som kreves for å være med på tur,  og vi skal kunne gjennomføre turene trygt etter helsemyndighetenes smittevernsplan. 

Sti og dugnadsgruppa er i gang med tirsdagsdugnader og følger  smittevernplanen med avstand, håndvask og eget verktøy. 

Ravnsjøhytta

Når det gjelder hyttedrift stilles det også store og andre krav enn tidligere når det gjelder booking, rengjøring, ettersyn og mye mer. Vi ønsker etter hvert å få åpnet noe, men det må eventuelt i første omgang kun bli helgebookinger for familier eller andre som kommer fra samme boenhet. Vi holder foreløpig stengt frem til 15. juni og vurderer også her nøye underveis. Imens vasker vi ned hytta, vedlikeholder og gjør den klar til vi igjen under, trygge forhold, kan åpne for våre medlemmer.

Gapahuker, felles utedoer, utkikkstårn, rastebord og benker

Vi må fraråde bruk av disse da det er veldig mye folk ute og dette kan være kilde til smitte.  Doene våre er nå avstengt etter  myndighetenes smittevernkrav. 

Ut på tur!

Vi legger også ut turforslag her på nettsiden, på sosiale medier og på Ut.no og UT-appen. Håper du vil kose deg på turer i skog, mark og ved og i sjøen, og på stier som vi har merket og tilrettelagt. Dugnadsfolket er i gang både ute i naturen og med nettsider. 

Vi ønsker alle en riktig god vår og forsommer! Husk å ta med deg all søppelhjem etter turen!