Covid 19, smittevern - aktivitet, hytter og turmål i DNT Vansjø

Ravnsjøhytta
Ravnsjøhytta Foto: Per Livar Engene

Kjære turvenner! 

Vi følger smittevernplanen og har begynt litt forsiktig å åpne opp for noen få aktiviteter. 

Vi åpner opp forsiktig

Etter at helsemyndighetene har åpnet opp for litt større fleksibilitet så har vi begynt litt forsiktig med å arrangere turer under visse restriksjoner. Havkajakkgruppa har nå startet sine onsdagsturer. Følg med på faceboosiden: https://www.facebook.com/groups/1892153884401054/. Nærturgruppa har nå en vandretur på Bliksøya i mai og sykkeltur i Larkollen i juni. Se vår kalender https://www.dntvansjo.no/turer-og-aktiviteter/ På turer kreves forhåndspåmelding og man kan ikke bare komme til turstart uten å være påmeldt! Det er også begrenset antall plasser. Dette fordi alle deltagere skal være registrert og informert om hva som kreves for å være med på tur,  og vi skal kunne gjennomføre turene trygt etter helsemyndighetenes smittevernsplan. 

Sti og dugnadsgruppa er i gang med tirsdagsdugnader og følger  smittevernplanen med anbefalt avstand og god håndvask. 

Ravnsjøhytta

Vi er nå snart iferd med å åpne opp for booking av hytta igjen. Det blir med redusert kapasitet, 8 bookbare senger inkludert Luddestua (rom med bur for hund og ei seng for eier). For å bruke hytta så må man ha reservert ei seng og det er dessverre ikke mulig å bruke hytta på dagsbesøk. Båter og kanoer kan kun brukes av de som bor på hytta og disse må rengjøringes før og etter bruk, etter beskrivelse. 

Ravnsjøholmen kan kun forhåndsreserveres av barne- og ungdomsgrupper da disse prioriteres. Individuelle besøkende kan bruke gapahuker og lavvo etter "først til mølla"-prinsippet hvis det ikke er reservert for nevnte grupper. 

Gapahuker, felles utedoer, utkikkstårn, rastebord og benker

Vi må fraråde bruk av disse da det er veldig mye folk ute og dette kan være kilde til smitte.  Doene våre er nå åpnet igjen, men husk god håndvask før og etter dobesøk. Gapahuker i Vansjø kan ikke forhåndsreserveres, først til mølla gjelder. 

Ut på tur!

Vi legger også ut turforslag her på nettsiden, på sosiale medier og på Ut.no og UT-appen. Håper du vil kose deg på turer i skog, mark og ved og i sjøen, og på stier som vi har merket og tilrettelagt. Dugnadsfolket er i gang både ute i naturen og med nettsider. 

Vi ønsker alle en riktig god vår og forsommer! Husk å ta med deg all søppelhjem etter turen!Skrevet av Evy K Skulstad Eliassen 24. april 2020